23 Ekim 2012 Salı

XOX Nasıl Oynanır?

XOX bütün yaştan insanların kendi aralarında oynadıkları iki kişi ile oynanan ve çoğu yerde ismi " Tic Tac Toe" diye geçen üçleme oyunlarındandır. Bazı kişiler bu oyunun zeka oyunu olduğunu söyleyeceklerdir fakat ilerde yazacağım taktikler vasıtası ile olabilecek tüm varyasyonları hesaplayarak asla yenilmez bir Tic Tac Toe yada xox oyuncusu olacağız. Öncelikle kurallar ile oyuna girelim:
İki kişi ile oynanan oyunumuzda kağıt kalem gerekli olup 3x3 lük bir kare alan gerekiyor şekildeki gibi:
İlk kimin sırası olduğu kura ile yada başka bir şey ile belli olduktan sonra ilk oynayacak oyuncu X yada O dan birini bu 9 kareden birine yazmak zorunda.
İlk oyuncumuz sol-orta ya x koymuş olsun. Daha sonra sıra ikinci oyuncuya geçer ve ikinci oyuncuda kalan 8 kareden birine X yada O dan birini koyar.
İkinci oyuncu orta-orta ya O koyduğunu varsayarsak sıra ilk oynanan oyuncuya geçer. İlk oyuncuya bundan sonra A ikinci oyuncuya B diyelim.
B de bundan sonra sağ-orta kutucuğa X koyarsa bir XOX dizilimi elde etmiş olur ve oyunun galibi olur. Bu XOX dizilimi soldan sağa olabileceği gibi yukarıdan aşağıya veya çaprazda olabilir. Yani


 Tabi bu iki oyunda direk bir şekilde XOX yapılmış kazanılmış oyun şeklidir. Karşınızdaki rakip XOX yapamayacak şekilde X veya O koyacağından işiniz bukadar kolay olmayabilir, hiç kimse XOX yapamayarak berabere kalabilirsiniz.
buradaki gibi berabere kalabilirsiniz. Şimdi bu oyunu msn de yada arkadaşlarınızla dilediğiniz gibi oynayabilirsiniz. Bir sonraki derslerimizde ise yenilmez olmayı hep birlikte göreceğiz.

4 yorum: